آموزش

باید ها و نباید ها نگهداری و افزایش عمر طولانی ساعت مچی

افزایش طول عمر ساعت مچی

چگونه می توان عمر ساعت مچی را افزایش داد؟ چه  نگهداری های برای ساعت مچی نیاز است؟ شاید یکی از مسائلی که برای طرفداران ساعت بسیار مطرح است و البته جزو دغدغه های کلسیونر های ساعت است. مراقبت از ساعت و انجام دادن کارهایی برای عمر طولانی ساعت است. در این مقاله از پلاتین واچ در مورد راهکار های افزایش عمر ساعت و نکاتی ضروری برای مراقبت ساعت مچی بیان خواهیم کرد با ما همراه باشید.

در ابتدای بحث بگذارید به بررسی چند مورد از رایج‌ ترین مواردی‌ که باعث آسیب‌ دیدگی و خرابی ساعت مچی می‌َ شوند بپردازیم. قطعا با رعایت این نکات می‌ توانید سال‌ ها از داشتن یک ساعت مچی سالم و زیبا در دستان خود لذت ببرید.

نگهداری از ساعت مچی

رایج ترین موارد آسیب ساعت

  •  سقوط ساعت
  •  آب‌ خوردگی ساعت
  • تاثیرات دما بر روی ساعت
  • تنظیم اشتباه ساعت
  • تنظیم اشتباه تقویم ساعت
  • چرخش اشتباه پیچ تنظیم ساعت
  • نگه‌ داری از باتری

ضربه و یا سقوط ساعت

 یکی از عواملی اکثرا باعث خرابی و کاهش عمر ساعت مچی می شود ضربه خوردن و یا سقوط ساعت از ارتفاع است. با توجه به ساختار ساعت‌ های مکانیکی و اتوماتیک، سقوط ساعت باعث خرابی و تغییر تنظیمات ساعت‌ های مکانیکی می‌شود. در نگهداری ساعت مچی تا حد امکان سعی کنید که از ضربات ناشی از پرت شدن و افتادن ساعت بر روی سطوح سفت جلوگیری کنید.

یک نکته مهم در این مورد برای افزایش طول عمر ساعت این است که هنگام خرید ساعت از حساسیت ساعت انتخابی خود نسبت به ضربه اطلاع کسب کنید.

از شیشه ساعت مراقبت کنید

شیشه ساعت مهمترین قسمتی است که نباید آسیب ببیند. نگهداری از صفحه شیشه ای ساعت بسیار مهم است، زیرا در وضوح صفحه نمایش آن بسیار تاثیر دارد.  جنس های مختلفی در شیشه ساعت ها استفاده می شود از جمله شیشه معمولی (glass)، مینرال (Mineral)، یاقوت کبود (Sapphire)، که در حال حاضر برترین شیشه ساعت، یاقوت کبود است. این شیشه در برابر خط و خش، تغییر رنگ و فشار بسیار مقاوم و دارای وضوح نمایش بالاست.

با توجه به اینکه کدام نوع از انواع شیشه ساعت بر روی ساعتتان قرار گرفته، باید مراقبت ویژه ای از آن داشته باشید. بهتر است هر چند وقت یک بار صفحه ساعت خود را با پارچه های مخصوص  و پاک کننده شیشه تمیز کنید.

نگهداری ساعت مچی

مقاومت در برابر آب

آب خوردگی ساعت 

نکته دومی که به شما در نگهداری ساعت مچی کمک می کند، آشنایی با مفهوم مقاومت در برابر آب است. به طور کلی ساعت ها با میزان مقاومت در آب متفاوتی در بازار عرضه شده اند. اما تنها ساعت های غواصی برای استفاده در دریا و یا استخر طراحی شده اند. جنس این ساعت ها (غواصی) معمولا به گونه ای است که آب باعث خوردگی بدنه در آن ها نمی شود. و همچنین دارای واشرهایی برای جلوگیری از نفوذ آب به درون ساعت هستند. بنابراین دیگر ساعت های مچی در مقابل آب خوردگی و رطوبت آسیب پذیر می باشند. پس یکی از نکاتی که برای افزایش طول عمر ساعت مچی خود باید رعایت کنید جلوگیری از آب خوردگی و عرق بدن است.

بگذارید اول در مورد عرق بدن توضیح بدهیم. عرق بدن بر روی ساعت های ورزشی که عموما با میزان مقاومت در برابر آب بالاتری طراحی شده اند هیچ اثری ندارد. اما در مورد ساعت های کلاسیک و بند چرمی، عرق زیاد مخرب است. و در نگهداری آن باید حتما خشک شود.

 همانطور که می دانید نفوذ آب به درون ساعت باعث خرابی موتور، سائیدگی و خوردگی بدنه ساعت، آسیب به بند ساعت در ساعت هایی با بند فلزی و چرم و همچنین باعث افزایش مصرف باتری در ساعت می شود.

در این رابطه باید گفت که حتی رطوبت هم در برخی ساعت ها از جمله ساعت های با بند چرمی باعث آسیب می شد. رطوبت باعث خشکی و شکنندگی چرم می شود.

تاثیرات دما بر روی ساعت 

یکی دیگر از عوامل افزایش طول عمر ساعت مچی دقت و توجه بر تاثیرات دما بر ساعت هاست. ساعت های کوارتز عموما خیلی کمتر از ساعت های اتوماتیک تحت ثاثیر دما قرار می گیرند.

عموما دمای بین 10 الی 35 درجه دمای مناسبی برای ساعت مچی محسوب می شود. اگر ساعت مچی در دمای کمتر از منفی 10 درجه سانتیگراد یا بالای 60 درجه سانتیگراد، در محیط بیرون باشد. در این صورت ساعت از کار می‌ افتد و دیگر ساعت شما زمان را دقیق نشان نمی دهد.

در ساعت‌های دیجیتال از کریستال مایع برای صفحه نمایش استفاده می‌ شود که این مایع در دمای زیر نقطه انجماد به خوبی پاسخگو نیست و در دماهای بالا نیز تاریک می‌شود (ساعت‌ های اسپرت مخصوص کوه نوردی و … در این شرایط به خوبی کار خواهند کرد).

تنظیم اشتباه ساعت

به این نکته برای افزایش طول عمر ساعتتان دقت کنید که حتما عقربه های آن را در جهت عقربه های ساعت و به جلو تنظیم کنید. این نکته شاید خیلی مورد توجه افراد قرار نگیرد اما در صورت چرخش اشتباه آن به سمت عقب، باعث خرابی چرخ دنده های ساعت خواهد شد.

تنظیم تاریخ در ساعت 

یکی از نکاتی که در نگهداری از ساعت مچی کمتر توجه میشود تنظیم تاریخ و دقت به نکات ضروری در آن است. همانند نکاتی که در بالا گفته شد در این قسمت هم توجه داشته باشید. که حتما پیچ تنظیم را در جهت عقربه های ساعت و به جلو بچرخانید. که باعث آسیب به چرخ دنده های ساعت نشود. و اما نکته مهم دیگر این است که چرخ دنده‌ های تقویم، بین ساعت 21 تا 3 صبح در حال حرکت هستند. تا در ساعت 24 ، عدد تقویم به روز بعد برود. در این زمان، از تنظیم تقویم خودداری نمائید. این تنظیم با مکانیسم تغییر تاریخ واکنش نشان می دهد. و می­تواند خسارت جدی ایجاد کند.

زیرا چرخش سریع چرخ‌ دنده‌ های تقویم برای تنظیم کردن، سبب به‌ هم خوردن روند حرکت کند چرخ‌دنده‌ ها می‌شود که در نهایت باعث آسیب رساندن به چرخ‌ دنده‌های تقویم می‌ شود.

 جلوگیری از تماس با مواد شیمیایی 

ساعت های مچی به راحتی تحت تاثیر مواد شیمیایی به خصوص عطر ها قرار می گیرند. لوسیون ها و عطرها با توجه به ساختار شیمیایی که دارند می توانند به بند ساعت آسیب برسانند. و باعث ضعیف شدن آن و در نهایت منجر به پاره شدن بند ساعت شوند. ساعت هایی با بند فلزی و چرم تحت تاثیر مواد شیمیایی ممکن است دچار تغییر رنگ شوند.

همچنین قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور مستقیم خورشید می تواند باعث تغییر رنگ در قسمت بند و بدنه ساعت شود.

افزایش عمر ساعت مچی

نگهداری از باتری ساعت

باتری ساعت

از بین رفتن باتری ساعت ، رایج ترین دلیل متوقف شدن کار ساعت های کوارتز است. در همه ساعت های مچی از باتری استفاده نشده است. اما در صورتی که ساعت مچی باتری دار بود. حداقل 2 سال باید عمر کنند. با این حال عواملی وجود دارد که بر عمر باتری ساعت شما تأثیر می گذارد.

نکته مهم: اکیداً توصیه می کنیم هر دو سال یکبار باتری ساعت خود را تعویض کنید تا از نشت احتمالی که می تواند به ساعت شما آسیب برساند ، جلوگیری کنید. هنگام تعویض باتری ساعت مچی حتماً از باتری سالم و مناسب استفاده کنید. در غیر این صورت ممکن است به ساعت آسیب بزنید.

این نکته را نیز باید یادآور شد که از تعویض باتری ساعت خود در هر مکانی خودداری کنید. در صورت عدم تخصص و توانایی در تعویض باتری ساعت، حتماً آن را به متخصص مربوطه واگذار کنید. تا از وارد آمدن هرگونه آسیبی به سایر قسمت‌ های ساعت مچی جلوگیری گردد. این موضوع به ویژه برای ساعت های اورجینال بسیار با اهمیت است. و حتمأ می بایست به نمایندگی ساعت مورد نظر، مراجعه کنید.

چند نکته کوتاه برای ماندگاری بهتر ساعت

  • هنگام شست و شو  دست ساعت خود را از  باز کنید. مواد شیمایی و آب باعث خوردگی ساعت می شود.
  • هر چند وقت یک بار به وسیله یک تکه پارچه لطیف ساعت خود را تمیز کنید.
  •  باتری ساعت مچی به ویژه ساعت های برند تحت نظارت نمایندگی همان برند تعویض کنید.
  • هنگام استفاده نکردن از ساعت به مدت طولانی. به جای جلوگیری از فعالیت آن بهتر است به طور طبیعی کار کند.
  • حساسیت ساعت های اتوماتیک در مقابل ضربه به مراتب بیشتر از ساعتهای کوارتز (باتری دار ) می باشد. به همین دلیل نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
  • ساعت خود در مجاورت وسایلی حاوی آهنربا قرار ندهید. این مجاورت می تواند به ساعت شما آسیب وارد نماید.
  • از مجاورت و استفاده از ساعت مچی های غیر ورزشی در هنگام تعرق و فعالیت های پر تحرک دوری کنید
  • از مجاورت ساعت مچی در برابر نور آفتاب جلوگیری کنید این کار باعث تغییر رنگ ساعت می شود
  • در روند کوک کردن ساعت دقت کنید که اهرم تنظیم در جهت درست حرکت کند. و حتما آن را به حالت اولیه باز گردانید
باید ها و نبایدها در مورد ساعت مچی اصل از کپی

عمر ساعت

حرف آخر

همان‌طور که پیش از این در مقاله معیار های انتخاب ساعت مچی گفتیم در خرید ساعت مچی مناسب، باید موارد زیادی را مد نظر قرار بدید، لازم است با نکاتی برای نگه‌داری و عمر طولانی ساعت هم آشنا باشید تا با رعایت این موارد، بتوانید به‌ درستی از ساعت مچی خود محافظت نمائید.

با توجه به نکات بالا میتوان نتیجه گرفت که کیفیت یک ساعت مچی اصل در طول عمر آن بسیار موثر بوده. و همچنین نگهداری ساعت مچی و جلوگیری از تماس آن با آب و سایر مواد شیمیایی میتواند عمر ساعت مچی شما را افزایش دهد. اگر میخواهید که از ساعت مچی خود در موقعیت های مختلف و در شرایط گوناگون استفاده کنید. بهتر است که در هنگام خرید ساعت مچی این نکات را در نظر گرفته و ساعت مچی مناسب برای خود را انتخاب کنید. فروشگاه ساعت پلاتین واچ خرید خوبی را برای شما آرزو میکند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *